Veckosummering

Vecka fyrtiosju, lite kort och en måndag som inte hör dit.

Det är lite spännande detta med att plötsligt blogga igen, man känner lite av en anledning att dokumentera sin vardag mer i bildform då. Tyvärr kom inte mitt infall att plötsligt vilja blogga igen fören i förra veckan och jag tog tag i det hela på onsdagskvällen med att försöka förstå mig på WordPress. Så jag har inga större saker att delge från de tidiga dagarna förra veckan … Förutom att jag fick älskade Wille tillbaka på jobbet efter att de vart tvungna att lyfta ur motorn på honom pga. oljeläckage. Och min älskade 900 var på framvagnsinställning under tisdag och torsdag förra veckan också, så nu är han rak och fin i framvagnen efter en evighet.

Kyligare väder kom ju också. I lördags dokumenterade jag faktiskt lite av det när jag besökte Ulva Kvarn. Hade totalt glömt av julmarknaden som var där under helgen. Så det var mysigt, men mycket folk … Och låt oss säga att min kära Flexora och jag stod ut för mycket i mängden, så vi flydde tillslut.


Väl hemma igen kom föräldrarna förbi en stund, sedan efter det myste jag och Kapris med tända ljus och så städade jag så gott som hela kvällen. Han dvalar dock, så han vill sällan komma ut just nu. Han brukar mest titta ut och kolla läget.

Söndag besökte jag min käre morbror och vi opererade min lådkamera som varken han eller jag blev klok på. I all sanning brukar företagen som tillverkar en kamera skriva sitt namn någonstans på sin skapelse, men inte denna. Den är världens mysterium. Sedan blev han impad av min lilla Nettax som inte har några som helst fel på kameran i sig, bara externa blixten är illa där ann (vilket fd ägaren inte uppgav när jag köpte den, så det kom som en stor besvikelse att den var av i sladden när jag fått hem kameran).
          Fick även med mig studioutrustning så det samlar om det! Så lycklig att jag får ärva sådant som han inte använder längre. Måste dock reparera kontakten på ena blixten som hade gått av, men det är lätt fixat. Så ja nu djävlar kan jag syssla med mer än bara ljusstudios bara jag får plats någonstans.

Min städade hall blev väldigt ostädad av alla saker.

Så fick jag även någon liten spännande apparat som jag tror har med film att göra, måste lösa hur den funkar, den är så frän alltså!

Detta är då studio utrustning från 80-talet, så det är inte direkt moderna studio saker. Men vad spelar det för roll egentligen? Ingen roll alls, för gamla saker är ändå alltid bättre – därför jag föredrar gamla kameror kan påpekas.
På kvällen städade jag ur vinden som ventilationsteknikerna smutsade ned för ca tre-fyra veckor sedan, det behövdes verkligen. Tog även ned vinterkläderna och lade upp höstkläderna och packade ned lite adventssaker.

Idag har vi slitit oss möra på jobbet. Tre av oss som är maskinförare och har sandat hela förmiddagen för att förebygga halka. Sedan gick hela eftermiddagen åt till att sätta upp granar, och det är vi inte klara med än. När jag kom hem drog jag ihop någon kryddblandning på måfå, drog på det uppe på en hel laxsida och åt lax till middag.

Efter middagen packade jag bara upp adventsstakarna och provkörde allt, nu står de redo inför att tändas i helgen.

Tog en kvällsfika och har kommit fram till att skumtomtar är det värsta som finns, det går inte att sluta äta dem när man väl tagit en. Satt och lekte med det fräna film-objektet som jag fick av morbror och började bläddra i ena boken som jag fick om studio fotografering – för nu blir det till att plugga eftersom jag aldrig sysslat med sådan utrustning förut, visst kan jag ljussätta scener, men en studio är jag inte lika insatt i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *