Sömnad, hantverk & pyssel

Behind this soft exterior lies a warrior.

Jag hade så mycket ylletyg i den härliga marin röda färgen kvar efter min tidigare kreation i samma tyg. Egentligen är grön och naturnära färger mina främsta val på färger när jag både gör och väljer kläder i någon butik. Dock är det något med denna marin röda som jag ändå känner mig hemma i och känner att jag passar i, trots sin totala kontrast mot naturnära färger. Jag gjorde överklänningen innan sommaren, så detta kommer ganska långt efter dess skapelse. Jag skissade upp en ny design och gjorde sedan om mitt 1300-tals mönster efter den designen. Detta var första gången som min första skiss på pappret blev exakt i slutresultatet också.
          Underklänningen är å visso den som jag sydde till min mamma förra sommaren, men jag fick låna den för att se hur det skulle se ut till denna.
          Min tanke är;
          dags att köpa samma fina linnetyg och sy en lång underklänning till mig själv också. Steg två, sy en överklänning som är historiskt korrekt till 1300-talet och inte enbart inspirerad av den eran. Jag är mer än bara en fantasi.

          En del av mig är till och med även inne på att göra vikinga kläder i framtiden också, eftersom det är ändå en ganska stor skillnad på överklänningarna de hade mot de som var mode att ha på 1300-talet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *