Fotografi

När tystnaden sjuder ljud.

Det är ett ganska stort gap nu i tiden här, inte för jag har varit lat även om jag har tagit det lugnt en tid pga operation nu under våren och diverse annat. Till exempel att flytta. Med sommarens tilltagande värme börjar jag sakta vakna till liv igen och strosar på. Odlar squash i år, första gången någonsin. Jag har röjt fram ena rabatten som varit igenvuxen sedan många år tillbaka i tiden (detta skedde förra året). En hel del har dött, en hel del har överlevt sedan svunna tider. Så jag har tittat vad som finns kvar och hur mycket hålrum det är efter de gamla spåren av var planteringsytan var. Praktlysing, såpnejlika, stormhatt, rosa/vit akleja och höstrudbeckia är ett återkommande flöde genom alla de gamla delarna av min trädgård utöver alla kroliljor. 
          Därefter har jag kompletterat med inköp från orangeriet i form av hjärtstilla, rosa vallmo, blå iris och rudbeckia. Lammöron från min bror. Hosta och kärleksört från jobbet som skulle slängas (jag har emot att slänga växter). Vallmo, anemone och vårkrage från mina kära vänner (och grannar). Två vallmoknölar från Blomsterlandet.

Det har hunnit vara medeltidsmarknad igen, efter ett uppehåll sedan 2019, så det var helt underbart. Om än lite för mycket folk för min smak framåt mitten på dagen. Jag är inte den största fantasten av att bli mosad, speciellt inte eftersom jag tenderar att köpa prydnadsdrakar och passar på tidigt för att få en jag gillar. Har köpt en varje marknad sedan 2017, så detta blev min fjärde drake i samlingen. Älskar hantverket bakom de små liven och hur alla är unika, även om de alla har samma stil.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *