Grafisk design & skrift

Flera minnen?

Det här med att korrekturläsa, läsa online om åsikter och tankar, försöka att mentalt någonstans avgöra vart jag egentligen befinner mig … Ja, det är svårare än vad jag trott att det skulle vara. Jag vet inte hur länge jag har tänkt att, ”Jag är klar med dikterna.”
          För nu känner jag bara, ”Det är jag inte alls.”
          Min röda tråd som jag ser den genom min poesi har alltid varit ”minnen” … Det är nog en ganska bred tråd och avsikten med en diktsamling är att dikterna skall föra en dialog med varandra och ha en väldigt tydlig tråd som knyter dem samman. Så idag när jag satt och har beslutat mig för att jag inte kommer skicka in min diktsamling till förlag när jag är klar med den och istället bestämt mig för att egen publicering är det som kommer passa dem bäst. Jag är inte en i normen med hur jag ser min poesi, så jag tvivlar på att andra skulle se det som ett okej sätt att vara.
          Men i allt detta med egen publicering började jag även titta på hur grafiker gör layouten i inlagan på diktsamlingar och jag tänkte tillbaka på mitt examensarbete där jag verkligen kände att jag växte med grafisk design. Jag snubblade över artiklar om både fotografering (som fick mig att känna mig osäker på hur mina tankar om fotografering hittills har varit, jag vet att jag alltid har velat skapa konst. Dock kände jag när jag läste vissa artiklar att jag kanske blivit omedvetet influerad av internet och sociala media – så som instagram – och halkat av från vad jag egentligen haft för avsikt att skapa. Så jag behöver tänka vidare om detta också) och poesi hos blurb.com som fick mig att tveka med min tidigare tanke om att jag enbart vill publicera en diktsamling. Så jag har suttit och spånat i gamla original igår kväll och spånat vidare hela dagen idag … Just nu har jag bestämt mig för att dela upp min diktsamling i delar, för att testa och se hur det blir. Eventuellt sortera poesin annorlunda och göra olika delar även om det bara är en bok. För det finns röda trådar mellan många av texterna som inte enbart är ”minnen”, vissa av dem är även skrivna som en liten serie.
          Kort och gott får jag se hur detta slutar, ett som är säkert är att jag tänker göra detta själv i största möjliga mån och inte vända mig till något stort förlag.

Just för stunden har jag suttit vid datorn för länge dock och fått ont i kroppen av det igen. Jag skulle nog behöva lösa skrivbords dilemmat snarast … Tills jag kan sitta här igen och fortsätta, ska jag städa, diska och lägga mig på golvet och sy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *