Fotografi

Så som det en gång var, kommer det aldrig att bli igen.

Jag var effektiv förra helgen, fick många gamla att-göra-saker gjorda och helgen dess för innan stod jag mest och eldade ris ute hos min bror och låtsades att jag var med på Farmen när jag släpade stockar. Vi fick ned lite grillade biffar och det satt fint efter en dags eldande och springande fram och tillbaka.
Här hemma har det inte hänt så mycket, jag har sakta men säkert börjat adoptera bort mina IKEA-möbler som var sådana riktiga ”panik jag ska flytta hemifrån och har inte hunnit titta efter något som verkligen är det jag vill ha, men jag måste ha något nu!” … Så då har det blivit att möblerna inte känts helt rätt. Men jag som gillar second hand och strosar i dessa butiker mer ofta än sällan, har nu snart bytt ut alla köksmöbler till second hand saker och gett bort IKEA-möblerna. Så bilden ovan visar delen av mitt kök som är möblerbar. Däri finnes nu enbart två svarta stolar, mina tre mini orchidéer och en adopterad blomma i fönstret som är från IKEA (och växterna ska såklart bo kvar). Resten är second hand, drakar från Agora Gifthouse, konstverk av olika lokala Uppländska konstnärer, kaffekanna från ICA, ljuslykta från MIO och glasflaska från Coop. Samt diverse krukor som mest är second hand, från föräldrarna eller från Bauhaus.
Det är självklart inte att jag har något extremt emot IKEAs möbler, jag älskar att strosa runt inne i deras varuhus för att titta på inredning och deras varor (kan säga att majoriteten av mina köksredskap är från IKEA). De svarta stolarna jag har är t.ex. jätte bra och fina. Det är bara inte riktigt jag och min stil som jag har. Mina fåtöljer från IKEA är fina exempel på möbler från dem som jag älskar och de är i min stil. Samma sak gillar jag även deras hyllserier Billy och Expedit, bättre bokhyllor har jag aldrig haft.
Har njutit av våren hela förra helgen och varit ute och gått en hel del, samt fascinerats av att min nässelblomma har börjat blomma. Trodde den inte gillade mig …
Min älskling har börjat vakna och har avslutat sin vinterdvala, så det gör mig glad! Har varit ensamt utan honom i vintermörkret. Men nu vill han inget annat än att mysa och utforska.
Jag har börjat ta fram möblerna på balkongen efter vintern. Är dock rädd att mina jordgubbar, alunrot, lavendel och löjtnadshjärta inte överlevde denna vintern. Eventuellt klarade nog inte lökarna till mina pärlhyacinter, stora hyacint, påskliljor och kungsängs liljor vintern heller … Vilket är sorgligt. Men min murgrönan gjorde det, så den mår i alla fall bra. Men nu är det dags att börja så nya grödor. Så jag ska åka och lämna lite saker till röda korset och sedan mysa på plantagen en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *